Wij zijn Houtje Touwtje!

Houtje Touwtje is een creatieve webshop van het stel Loes en Rogier. Zij knoopt, hij zaagt. Met ons motto ‘Even niet denken, maar doen’ stimuleren wij jong en oud om te beginnen aan een creatieve hobby. Hiervoor hebben wij diverse doe-het-zelf pakketten en workshops ontwikkeld.

Vanaf de start in 2017 is onze onderneming, die begon als een hobby in de avonduren naast onze full-time banen, uitgegroeid tot een bedrijf met een eigen webshop, atelier en workshopruimte waar we dagelijks te vinden zijn. Voorheen deden we alles vanuit huis in het centrum van Zwolle, maar sinds de zomer van 2020 huren we een mooie werkruimte bij Co (voorheen de Creatieve Coöperatie). Vanuit hier maken wij al onze producten (Loes in het atelier en Rogier in de houtwerkplaats), versturen we alle bestellingen en beheren we de webshop. Deze combinatie van creatieve werkruimte, houtwerkplaats en kantoor is voor ons ideaal en we genieten iedere dag van alle andere creatieve ondernemers om ons heen.

In ons atelier aan de Esdoornstraat 3 in Zwolle verzorgt Loes ook met regelmatig creatieve workshops, van macramé plantenhangers maken tot borduren en van een kerstboom knopen tot een uitgebreide workshop punch needle. Op deze pagina vind je een overzicht van alle geplande workshops.

De afgelopen jaren hebben wij ons assortiment flink uitgebreid. Waar Loes begon met handgemaakte macramé plantenhangers en borduurwerkjes verkopen wij nu complete doe-het-zelf pakketten voor allerlei macraméprojecten en een hele serie borduurpakketten om lekker te ontspannen. Ook voor punch needlen hebben we diverse originele doe-het-zelf pakketten gecreëerd.

Rogier heeft zijn verstekzaag op het balkon verruild voor een machinale houtwerkplaats waar hij meer en andere producten kan maken. Voorheen maakte hij vooral houten stekhouders voor planten stekjes of (droog)bloemen, tegenwoordig maakt hij ook voederhuisjes en natuurlijk de geliefde mini picknicktafel voor eekhoorns.

Als je op zoek bent naar een creatieve activiteit voor kinderen ben je bij ons ook aan het juiste adres. Loes verzorgt met liefde gezellige kinderfeestjes en voor als je lekker thuis aan de slag wil hebben wij complete timmerpakketten, figuurzaagsets en handgemaakte bloemenpersen.

Heb je nog vragen voor ons of wil je gezellig eens langskomen in Zwolle om te shoppen in ons atelier? Dat kan! We zijn er praktisch altijd op onderstaande tijdstippen, maar even bellen van tevoren is altijd handig. Contact over een workshop of over één van onze producten? Mail of bel ons dan ook gerust.

Creatieve groeten,

Loes en Rogier

Wij zijn Houtje Touwtje

Bezoekadres atelier:

Houtje Touwtje
Esdoornstraat 3
8021 WB Zwolle

T: +31 6 27962107
E: info@houtje-touwtje.com

KvK: 84160004
BTW: NL003922477B57