Onze workshops

Raak creatief geïnspireerd tijdens één van onze workshops in ons ruime atelier in Zwolle, waarin Loes jou onder begeleiding een nieuwe hobby leert. Wij bieden diverse geplande workshops aan waar je je individueel of samen met iemand anders voor kunt inschrijven via onze website. Wil je met een eigen groepje een privé workshop boeken bij ons of op locatie ergens anders in Nederland? Lees hieronder alle informatie over ons workshopaanbod en bekijk voor een privé workshop de inhoud op deze pagina. 

In ons fijne atelier kun je leren borduren (op kleding), kun je een workshop punch needle volgen, ga je tijdens een workshop kaarsen maken lekker aan de slag met het decoreren van dinerkaarsen en leer je tijdens de workshop Jesmonite alles over dit veelzijdige product. Daarnaast hebben we nog enkele nieuwe workshops: onze workshop tuften is razend populair en vaak al ver van te voren uitverkocht. Dankzij een prachtige nieuwe keramiekoven bieden we ook een fijne keramiek workshop aan, waarin je leert handvormen met klei. En heb je nog mooi vintage servies dat je graag een tweede leven als interieurdecoratie wil geven? Kom dan naar de workshop bordjes pimpen! Genoeg keuze dus om je onder te dompelen in creativiteit!

Hieronder vind je per workshop de belangrijkste informatie en lees je ook hoe je met een eigen groepje een creatieve workshop kunt boeken voor bijvoorbeeld een vrijgezellenfeest, babyshower, kinderfeestje of personeelsuitje. Al onze workshops in ons atelier in Zwolle zijn inclusief koffie, thee en iets lekkers.

Workshop borduren (op kleding)

De workshop borduren is een gegarandeerd succes voor een gezellige activiteit met bijvoorbeeld je vriendinnen of collega’s. Tijdens deze workshop leert Loes je stap voor stap hoe je van jouw favoriete ontwerp op papier een strak borduurwerkje maakt in een houten borduurring. Je kunt er ook voor kiezen om een kledingstuk mee te nemen dat je graag wil voorzien van een mooi borduurwerkje. Deze workshop is ook leuk voor babyshowers, waarbij je bijvoorbeeld werkjes maakt voor in de kinderkamer of een hydrofiele luier van een mooi borduursel voorziet.

Je kunt bij aanvang van de workshop kiezen uit diverse patronen, maar je kunt ook je eigen ontwerp meenemen (tot 17 centimeter).

De workshop borduren duurt ongeveer 3 uur en kost €37,50 per persoon, inclusief:

 • Houten borduurring van 17 centimeter
 • Stof in diverse kleuren voor jouw workshop project
 • Borduurgaren in alle kleuren voor jouw workshop project
 • Borduurnaald
 • Koffie, thee en wat lekkers

Na afloop van de workshop kun je eventueel nog extra borduurbenodigdheden aanschaffen voor jouw volgende borduurproject. Als je een workshop volgt in ons atelier kun je deze producten ter plekke bij ons kopen. Zo betaal je geen verzendkosten. Wil je liever in je eigen tijd leren borduren of iemand verrassen met een leuk pakket? Kies dan voor één van de vele doe-het-zelf borduurpakketten.

Bekijk hier de geplande data voor de workshop borduren.

__________________________________


Workshop punch needle

Punchen is helemaal hot als handwerkhobby. Vandaar dat we deze gezellige en creatieve workshop met regelmaat organiseren. Tijdens de workshop punch needle leer je precies hoe je moet punchen, legt Loes diverse technieken uit en ga je aan de slag met jouw favoriete patroon dat je aan het begin van de workshop kunt kiezen uit vele voorbeelden. Weet je van tevoren al welk ontwerp je wil gaan maken of kies je liever zelf een plaatje van internet? Dat kan natuurlijk ook.

Aan het eind van de workshop heb je je eigen mooie punch needle werkje afgerond en kun je met de materialen die je mag houden zo door met je volgende punch project! Ben je benieuwd hoe je moet beginnen met punchen en kun je niet wachten tot de workshop? Lees dan alvast dit blog of bekijk deze video op ons YouTube kanaal.

De workshop punch needle duurt ongeveer 3 uur en kost €50 per persoon, inclusief:

Heb je de smaak te pakken en wil je na afloop verder met een nieuw punch needle project? Bekijk dan ons grote aanbod punch needle benodigdheden in onze webshop. Als je een workshop volgt in ons atelier kun je dit ter plekke aanschaffen om verzendkosten te besparen. Wil je liever in je eigen tijd leren punchen of iemand verrassen met een leuke nieuwe hobby? Kies dan uit één van de vele doe-het-zelf punch needle pakketten die wij aanbieden.

In dit blog leggen wij alvast uit hoe punch needlen werkt en wat je nodig hebt om te beginnen met punch needle. Tijdens de workshop wordt dit uiteraard uitgebreid uitgelegd.

Bekijk hier de geplande data voor de workhop punch needle

__________________________________

Workshop (wand)kleed tuften

Tijdens de workshop (wand)kleed tuften ga je je eigen kleedje tuften met een tufting gun! De video’s van het gebruik van een tufting gun zijn vaak een hit online en heb je waarschijnlijk wel eens gezien. In tegenstelling tot tuften met de hand gaat tuften met een tufting gun machinaal en vele malen sneller. Je schiet met dit tuftpistool je wol in een opgespannen doek in een houten tuftframe om je eigen wandkleed te tuften. Omdat er niet veel tufting workshops in Nederland worden gegeven is deze workshop erg populair en vaak snel uitverkocht.

Je wordt gevraagd om van tevoren thuis een ontwerp te bedenken en te tekenen van max 50 x 60 cm. Dit mag ook ronde vorm zijn met een maximale diameter van 60 cm. Met deze afmetingen heb je genoeg tijd om tijdens de workshop je volledige wandkleed te tuften.

Hoe ziet een workshop tuften eruit?

 • We beginnen met een korte introductie over het gebruik van de machine
 • Ontwerp op doek tekenen (bedenk vooraf al wat je wilt maken)
 • Garen uitzoeken (keuze uit vele kleuren)
 • Tuften van je doek met een tuftpistool
 • Afwerken met lijm

De workshop punch needle duurt ongeveer 4,5 uur en kost €125 per persoon, inclusief:

 • Duidelijke uitleg over de techniek het tuftpistool
 • Heel veel verschillende kleuren wol om je eigen kleed te tuften
 • Alle materialen om je eigen kleedje van A tot Z af te ronden
 • Koffie, thee en wat lekkers

De workshop tuften is – in verband met de grootte van de tuftramen – de enige workshop die alleen in ons atelier gegeven wordt en niet geschikt is voor een workshop op locatie.

Bekijk hier de geplande data voor de workhop tuften

__________________________________

Workshop Kaarsen maken

Kom je lekker dippen, glitteren en marbles maken tijdens een workshop kaarsen maken? Ja, je leest het goed, je kunt lekker zelf aan de slag met allerlei kleuren kaarsvet, glitters en marble verf. Je kunt dus helemaal je eigen unieke kaarsen samenstellen met je favoriete kleuren en materialen en vooral een gezellige workshop volgen. In ons ruime atelier staat alles klaar om je creativiteit te laten borrelen en tijdens de workshop leer je hoe je met verschillende technieken de leukste dinerkaarsen kunt maken.

Na een uitleg van Loes krijg je 10 witte dinerkaarsen die je helemaal kunt maken zoals jij dat wilt. De mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos. Zo kun je je eigen dip dye kaarsen maken met neon of pastel, je kaarsen versieren met confetti of glitter of marble dinerkaarsen maken. Vergelijkbare kleurrijke kaarsen die je maakt zijn in de winkel al gauw zo’n €4,95 per stuk. En nu zijn het je eigen handgemaakte kaarsen. Hoe leuk!

Loes leert je hoe je de glitter op de kaars maakt en hoe je bijvoorbeeld streepkaarsen of drippies maakt. De kaarsenpannen met vele verschillende kleuren kleurstof staan klaar waarmee je unieke dip dye kaarsen kunt dippen. Ook zijn er pennen aanwezig waarmee je op de kaars kunt tekenen.

De workshop kaarsen maken duurt maximaal 2 uur en kost €30 per persoon, inclusief:

 • Duidelijke uitleg van verschillende methodes om je kaarsen te versieren
 • 10 witte dinerkaarsen van 22 cm lang
 • Alle materialen die nodig zijn om de kaarsen helemaal naar wens te kleuren
 • Koffie, thee en wat lekkers.

Wil je ook een LED kaars dippen? Dit kan natuurlijk, alleen betaal je dan nog wat extra voor de LED kaars (dit kan tijdens de workshop beslist worden).

Bekijk hier de geplande data voor de workhop kaarsen maken

De workshop kaarsen maken is geschikt om op locatie te geven voor grote groepen. We kunnen de workshop naar wens aanpassen op locatie. Neem daarvoor contact met ons op via workshop@houtje-touwtje.com.

__________________________________

Workshop Jesmonite

Tijdens de workshop Jesmonite leer je alles over Jesmonite. Je krijgt uitleg over wat het is, wat je hiervan kunt maken en hoe je verschillende technieken van dit product kunt toepassen. Je krijgt antwoorden op al je vragen, zoals: hoe krijg ik een marmer patroon in mijn ontwerpen en hoe maak ik terrazzo chips? Kom naar de workshop Jesmonite en je weet het. Tijdens de workshop krijg ga je lekker zelf aan de slag om leuke producten te maken met de aanwezige mallen. Je zelfgemaakte Jesmonite producten neem je uiteraard mee naar huis.

Je kunt zelf kiezen wat je gaat maken. Robotjes, onderzetters, tulbandkaarsenhouders, Jesmonite snoepjes, ijsjes of iets anders. Alles kan en alles mag. Loes neemt je stap voor stap mee in het proces van poeder tot product. Je leert de fijne kneepjes en Loes deelt haar tips en adviezen. Je gaat zelf producten maken in de kleur(en) die jij mooi vindt.

De workshop Jesmonite duurt ongeveer 2 uur en kost €50 per persoon, inclusief:

 • Een afgemeten hoeveelheid Jesmonite per persoon, genoeg om 2 uur mee aan de slag te gaan.
  • Wat je over hebt kun je mee naar huis nemen
 • Gebruik van alle beschikbare siliconen mallen
 • Koffie, thee, water en wat lekkers

Bekijk hier de geplande data voor de workhop Jesmonite

__________________________________

Workshop Keramiek

Deze all-inclusive workshop keramiek is erg veelzijdig en heerlijk ontspannend! Tijdens de workshop maak jij van klei door middel van handvormen de mooiste creatie(s), die je vervolgens gaat glazuren. Aan het eind van de workshop zijn jouw creaties klaar om in de keramiekoven afgebakken te worden. Nadat jouw werk in de oven is geweest kun je het op komen halen of sturen wij het naar je op. Je kunt tijdens de workshop keramiek van alles maken, van kommetjes tot kandelaren, van koffiekopjes tot beeldjes en van bordjes tot keramieken hangers. Je kunt lekker met je handen in de klei en maken waar jij zin in hebt!

De workshop keramiek duurt ongeveer 3 uur en kost €60 per persoon, inclusief:

 • Duidelijke uitleg van verschillende technieken om je creaties zo mooi mogelijk te maken
 • Klei om je eigen creaties te maken
 • Vele kleuren glazuur om je werk te kleuren
 • Het afbakken van jouw gemaakte werk
 • Koffie, thee, water en wat lekkers is altijd aanwezig

Bekijk hier de geplande data voor de workhop Keramiek

__________________________________

Workshop Bordjes pimpen

Tijdens deze workshop ga jij aan de slag om (vintage) bordjes nog mooier te maken, zodat je er weer extra lang van kunt genieten. Duurzaamheid ten top! Jij kunt aan de slag met mooie plaatjes, porseleinstiften en Kintsugi. Kintsugi is de Japanse kunst om scherven van keramiek of porselein met goud- of zilverkleurige lak weer te lijmen. Met deze kunstvorm lijm je gebroken porselein met een gouden of zilveren lijn en laat je de littekens juist zien door er verf in te zetten, in plaats van ze te verbergen. Tijdens de workshop kun je je bordje / kom / schaal of kopje weer lijmen en nog mooier maken.

Je neemt zelf bordjes mee die je graag mooi wil maken. Deze heb je misschien zelf, of koop je vooraf bij de kringloop.  Tijdens de workshop kun je twee bordjes beplakken met stickers, één bordje (of ander stuk porselein) lijmen en je mag onbeperkt tekenen en kleuren (porselein stiften in heel veel kleuren aanwezig). Alles binnen de tijd van de workshop natuurlijk. De bordjes die je maakt zijn voor decoratief gebruik om op te hangen of neer te zetten. Indien je ze thuis in de oven afbakt is de opdruk ook bestendig tegen (licht) gebruik.

De workshop bordjes pimpen duurt ongeveer 2 uur en kost €35 per persoon, inclusief:

 • Duidelijke instructies van verschillende technieken
 • Alle materialen en tools om je bordjes de restylen
 • Koffie, thee en wat lekkers

Let op: je neemt tijdens deze workshop dus je eigen bordjes mee.

Bekijk hier de geplande data voor de workhop Bordjes pimpen

Bovengenoemde prijzen zijn exclusief eventuele reiskosten.