Onze creatieve workshops

Wij verzorgen een aantal zeer gezellige en creatieve workshops bij jou thuis, op het werk of op locatie. Tijdens deze volledig verzorgde workshops zijn alle materialen voor het eindproduct bij de prijs inbegrepen. De workshops duren gemiddeld 3 uur en zijn erg geschikt voor vriendinnendagen, vrijgezellenfeesten, bedrijfsuitjes of babyshowers. Eventuele reiskosten zijn in overleg. In Zwolle zijn jullie welkom om een workshop in ons gezellige creatieve atelier te volgen voor maximaal 10 personen.

Wil je liever individueel deelnemen aan één van onze workshops? Bekijk dan hier de geplande workshops.

Maak je eigen plantenhanger

Voor iedereen die liever zelf wil knopen dan kopen bieden wij leuke macrame workshops aan. Tijdens deze workshops leer je de basisknopen macrame en ga je na ongeveer drie uur met je zelfgemaakte plantenhanger of wandhanger naar huis. Loes geeft je hierbij duidelijke instructies en advies, zodat je ‘t daarna thuis ook nog zelf kunt. Je gaat aan het eind van de workshop naar huis met jouw zelfgemaakte product en/of alle materialen die je nodig hebt om je project af te ronden.

Heb je de smaak te pakken en wil je nog meer macrame items maken? In onze webshop vind je tal van macrame producten om thuis lekker aan de slag te gaan. Als je een workshop volgt in ons atelier kun je deze producten (mits op voorraad) direct na de workshop bij ons aanschaffen. Heb je geen tijd voor een workshop of wil je iemand blij maken met een mooi doe-het-zelf pakket? Kies dan voor dit doe-het-zelf plantenhanger pakket of dit mooie pakket om zelf een wandhanger te knopen. In dit blog met video’s van ons YouTube kanaal leggen wij de diverse macramé knopen vast uit. Handig voor bij een macrame DIY pakket of juist om na de workshop nog eens terug te kijken.

Workshop macrame plantenhanger maken:

 • Kosten €35 per persoon, inclusief:
 • Macrame touw voor één hanger (kleur naar keuze)
 • Houten ring
 • Houten kralen
 • Uitgebreide instructies en hulp

Workshop macrame wandhanger maken:

 • Kosten €60,- per persoon, inclusief:
 • Houten stok van 60 cm
 • Macrame touw voor een wandkleed (kleur naar keuze)
 • Uitgebreide instructies en hulp

Punch needle workshop

Punchen is helemaal hot als handwerkhobby. Vandaar dat we deze gezellige en creatieve workshop verzorgen bij jou thuis of op locatie. Tijdens de workshop leer je precies hoe je moet punchen, legt Loes diverse technieken uit en ga je aan de slag met jouw favoriete patroon dat je aan het begin van de workshop kunt kiezen uit vele voorbeelden. Weet je van tevoren al welk ontwerp je wil gaan maken of kies je liever zelf een plaatje van internet? Dat kan natuurlijk ook.

Aan het eind van de workshop heb je je eigen mooie punch needle werkje afgerond en kun je met de materialen die je mag houden zo door met je volgende punch project! Ben je benieuwd hoe je moet beginnen met punchen en kun je niet wachten tot de workshop? Lees dan alvast dit blog of bekijk deze video op ons YouTube kanaal.

Punch needle workshop boeken:

Heb je de smaak te pakken en wil je na afloop verder met een nieuw punch needle project? Bekijk dan ons grote aanbod punch needle benodigdheden in onze webshop. Als je een workshop volgt in ons atelier kun je dit ter plekke bestellen en meenemen om verzendkosten te besparen. Wil je liever in je eigen tijd leren punchen of iemand verrassen met een leuke nieuwe hobby? Kies dan uit één van de vele doe-het-zelf punch needle pakketten die wij aanbieden.

In dit blog leggen wij alvast uit hoe punch needlen werkt en wat je nodig hebt om te beginnen met punch needle. Tijdens de workshop wordt dit uiteraard uitgebreid uitgelegd.

Workshop borduren

De workshop borduren is een gegarandeerd succes voor een gezellige activiteit met bijvoorbeeld je vriendinnen of collega’s. Tijdens deze workshop leert Loes je stap voor stap hoe je van jouw favoriete ontwerp op papier een strak borduurwerkje maakt in een houten borduurring. Deze workshop is ook leuk voor babyshowers, waarbij je bijvoorbeeld werkjes maakt voor in de kinderkamer of een hydrofiele luier van een mooi borduursel voorziet.

Je kunt bij aanvang van de workshop kiezen uit diverse patronen, maar je kunt ook je eigen ontwerp meenemen als deze past in een ring van 17 centimeter.

De workshop borduren duurt ongeveer 3 uur en kost €35 per persoon, inclusief:

 • Houten borduurring van 17 centimeter
 • Stof in diverse kleuren voor jouw workshop project
 • Borduurgaren in alle kleuren voor jouw workshop project
 • Borduurnaald

Na afloop van de workshop kun je eventueel nog extra borduurbenodigdheden aanschaffen voor jouw volgende borduurproject. Als je een workshop volgt in ons atelier kun je deze producten ter plekke bestellen in onze webshop en meenemen naar huis. Zo betaal je geen verzendkosten. Wil je liever in je eigen tijd leren borduren of iemand verrassen met een leuk pakket? Kies dan voor één van de vele doe-het-zelf borduurpakketten.

Wil je een workshop boeken in ons atelier of op locatie? Neem dan contact met ons op via workshop@houtje-touwtje.com.

Bovengenoemde prijzen zijn exclusief eventuele reiskosten.