Onze workshops

Wij verzorgen een aantal zeer gezellige en creatieve workshops bij jou thuis, op het werk of op locatie. Tijdens deze volledig verzorgde workshops zijn alle materialen voor het eindproduct bij de prijs inbegrepen. De workshops duren gemiddeld 3 uur en zijn erg geschikt voor vriendinnen dagen, vrijgezellenfeesten, bedrijfsuitjes of babyshowers. Het minimale aantal deelnemers voor onze workshop is vier. Eventuele reiskosten zijn in overleg. In Zwolle zijn jullie welkom om een workshop bij ons thuis te volgen voor maximaal 8 personen.

Wil je liever individueel deelnemen aan één van onze workshops? Bekijk dan hier de workshops die we organiseren in samenwerking met diverse mooie winkels in Nederland.

Maak je eigen plantenhanger

Voor iedereen die liever zelf wil knopen dan kopen bieden wij leuke macrame workshops aan. Tijdens deze workshops leer je de basisknopen macrame en ga je na ongeveer drie uur met je zelfgemaakte plantenhanger naar huis. Loes geeft je hierbij duidelijke instructies en advies, zodat je ‘t daarna thuis ook nog zelf kunt.

Heb je de smaak te pakken en wil je nog meer hangers maken? We bieden na de workshop gelegenheid om voor een gereduceerd tarief macrame touw aan te schaffen.

Soms organiseren we de workshop plantenhanger maken in samenwerking met mooie winkels in Nederland, waarbij je koffie, thee en iets lekkers krijgt. Bekijk hier het actuele aanbod georganiseerde workshops.

Wil je deze workshop als leuke activiteit bij jou thuis, op je werk of ergens op locatie? Dat kan ook! Loes komt graag naar je toe.

De kosten daarvoor zijn €35 per persoon, inclusief:

 • Macrame touw voor één hanger
 • Houten ring
 • Houten kralen
 • Uitgebreide instructies en hulp

Exclusief eventuele reiskosten.

Punch needle workshop

Punchen is helemaal hot als handwerkhobby. Vandaar dat we deze gezellige en creatieve workshop verzorgen bij jou thuis of op locatie. Tijdens de workshop leer je precies hoe je moet punchen, legt Loes diverse technieken uit en ga je aan de slag met jouw favoriete patroon, dat je aan het begin van de workshop kunt kiezen uit vele voorbeelden. Weet je van tevoren al welk ontwerp je wil gaan maken of kies je liever zelf een plaatje van internet? Dat kan natuurlijk ook.

Aan het eind van de workshop heb je je eigen mooie punch needle werkje afgerond en kun je met de materialen die je mag houden zo door met je volgende punch project!

Kosten voor deze workshop zijn €50 per persoon, inclusief:

 • Punchnaald houder met twee naalden van verschillende groottes
 • Plastic ring om de stof strak te houden tijdens het punchen
 • Stof voor jouw workshop ontwerp
 • Wol in diverse kleuren voor jouw workshop ontwerp
 • Bamboe ring om jouw werkje in op te hangen

Heb je de smaak te pakken en wil je na afloop verder met een nieuw punch needle project? Loes neemt bamboe ringen en stof mee om aan te schaffen, zodat je direct weer verder kan met je volgende werkje.

Workshop borduren

De workshop borduren is een gegarandeerd succes voor een gezellige activiteit met bijvoorbeeld je vriendinnen of collega’s. Tijdens deze workshop leert Loes je stap voor stap hoe je van jouw favoriete ontwerp op papier een strak borduurwerkje maakt in een houten borduurring. Deze workshop is ook leuk voor babyshowers, waarbij je bijvoorbeeld werkjes maakt voor in de kinderkamer of een hydrofiele luier van een mooi borduursel voorziet.

Je kunt bij aanvang van de workshop kiezen uit diverse patronen, zie voorbeelden hier, maar je kunt ook je eigen ontwerp meenemen als deze past in een ring van 17 centimeter.

De workshop borduren duurt ongeveer 3 uurtjes en kost €35 per persoon, inclusief:

 • Bamboe borduurring van 17 centimeter
 • Stof in diverse kleuren voor jouw workshop project
 • Borduurgaren in alle kleuren voor jouw workshop project

Na afloop van de workshop kun je eventueel nog een starterspakket borduren aanschaffen met alle benodigdheden voor jouw volgende borduurproject.

Pompom party

Pompomparty

Maak je eigen pompoms

Kinderfeestje borduren

Borduurparty voor kinderen

Maak je eigen borduurring

Doe-het-zelf regenboogjes

Macrame regenboogjes

Maak je eigen regenboogjes

Dromenvanger

Maak je eigen dromenvanger

Creatieve kinderfeestjes

De leukste creatieve kinderfeestjes boek je bij Houtje Touwtje.

Loes neemt de kinderen geduldig mee op creatief avontuur tijdens de doe-het-zelf knutselparty, inclusief versiering en lekkers.

Na afloop kunnen de kinderen met een glimlach en hun zelfgemaakte werk weer opgehaald worden.

Je kunt kiezen uit de volgende feestjes:

 • borduren (vanaf 10 jaar)
 • macrame regenboogjes mken
 • dromenvanger maken
 • sleutelhangers maken
 • pompomparty
 • armbandjes maken met een knoopster (deze neem je ook mee naar huis)
 • punch needle (vanaf 10 jaar)

Alle feestjes kunnen ook plaastvinden bij het zoetste cafe van Zwolle, Corners Cake.

Een feest duurt ongeveer 2 uur en is geschikt vanaf 6 jaar en max 10 kids.

Wil jij dit feestje voor je kind(eren)? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

workshop@houtje-touwtje.com of 06-27962107