Workshop tuften bij Houtje Touwtje

Zie je wel eens van die toffe filmpjes voorbijkomen waarin je iemand met een spectaculaire tufting gun een tapijt of kleed(je) ziet maken door wol in een doek te schieten? Dit kun jij zijn, want tijdens een workshop tuften bij Houtje Touwtje ga je zelf aan de slag met een tuftpistool!

Tufting workshop voor alle niveaus

Sinds we de tufting workshop hebben geïntroduceerd is deze erg populair. Vaak zijn de workshops al ver van tevoren uitverkocht. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee, want zo leren wij vele andere deze leuke creatieve hobby!

Je kunt natuurlijk in de winkel een tuftwerk kopen, maar hoe tof is het om zelf aan de slag te gaan? Kopje koffie of thee erbij en samen met de andere deelnemers binnen een dagdeel je eigen wollen kleed of schilderij maken.

Tijdens de workshop werk je met fijne materialen en een gecertificeerde tufting gun van Dutch Tufting. Door te werken met de juiste materialen kun je prettig en vlot werken tijdens deze leuke workshop en krijg je plezier in deze nieuwe hobby. Je kunt je ontwerp helemaal naar smaak maken met de vele kleuren wol waaruit je kunt kiezen.

Wat leer je tijdens een workshop tuften?

Voor je aan de slag gaat met het leren tuften, teken je eerst je ontwerp – dat je van tevoren thuis al hebt bedacht en uitgetekend – op het tuftdoek dat we gezamenlijk spannen in een tuftraam. Vervolgens ga je naar smaak de kleuren garen uitzoeken die passen bij jouw ontwerp.

Na een korte introductie ga je aan de slag en ga je een eigen kleed tuften in een formaat van maximaal 50 x 60 cm. Je kunt het kleed als het helemaal klaar is op de grond leggen als tapijtje of ophangen aan de muur. Zeker in een baklijst krijgt je werk hierdoor een luxe uitstraling.

Je hebt voor deze workshop geen ervaring nodig. We werken in kleine groepen van maximaal 6 personen op hetzelfde moment, zodat je het leerproces goed kunt volgen en voldoende persoonlijke aandacht krijgt.

De workshop zal een heel dagdeel (ochtend of middag) in beslag nemen en is inclusief koffie, thee en wat lekkers (meestal koek en/of chocola). We adviseren je van tevoren even wat te eten of zelf eten mee te nemen voor tijdens de workshop.

Hoe ziet een workshop tuften bij Houtje Touwtje eruit?

  • We beginnen met een korte introductie waarin ik je laat zien hoe het tuftpistool werkt

  • Daarna spannen we het doek in het tuftraam

  • Nu ga je je patroon tekenen (bedenk en teken vooraf al het ontwerp dat je wilt tuften)

  • Zoek de kleuren garen uit die passen bij jouw ontwerp

  • Tuften van je kleed met een tuftpistool

  • Afwerken van jouw project met lijm

Wanneer je klaar bent moet de lijm nog goed drogen en werk ik de achterkant voor je af. Ik werk ook de voorkant af met een tondeuse als je dit wilt. Je krijgt van mij een berichtje als je werk klaar is om af te halen (of op te sturen tegen verzendkosten).

Aanmelden voor een workshop tuften bij Houtje Touwtje?

Wij hebben een fijn ruim atelier binnen een creatieve coöperatie in Zwolle. Dé plek om lekker creatief aan de slag te gaan en iets nieuws te leren. Als je enthousiast bent en je een plek wil reserveren dan kun je je aanmelden via onze website op een beschikbaar moment dat jou uitkomt.

Workshop (wand)kleed tuften

Wij maken tijdens het tuften en tijdens de workshop gebruik van de producten van Dutch Tufting. Dé website voor tuftmaterialen. Wil je tuftmaterialen aanschaffen om thuis aan de slag te gaan? Bekijk dan het aanbod op hun website.

Meer informatie of een andere workshop volgen?

Wil je meer weten over ons bedrijf of over ons andere aanbod workshops die je ook kunt boeken voor je eigen groep? Bekijk dan deze informatie over onze workshops, deze geplande workshops waar je je voor kunt inschrijven of stuur vrijblijvend een mail naar workshop@houtje-touwtje.com.

Kom op de wachtlijst Als je hier je emailadres achterlaat zullen wij je informeren zodra het product weer op voorraad is.
Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, voor de koppeling met social media en voor het creëren van gepersonaliseerde advertenties. Door op Accept te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in ons privacy statement.