Gratis kerst borduurpatroon

Wil je weer eens wat anders aan de muur of tussen als je kerstaccessoires? Ga dan voor deze geborduurde kerstkrans. Loes legt je stap voor stap uit hoe je te werk gaat. Dit patroon hebben we ontworpen in samenwerking met Landidee.

Benodigdheden

  • Wit A3 papier
  • Pen
  • Kom of bord met iets kleinere omtrek dan de borduurring
  • Pilot Frixion pen
  • Borduurring
  • DMC borduurgaren, wij hebben de volgende kleuren gebruikt: 469, 904, 934, 816 en rijggaren voor het afwerken.
  • Stof, wij hebben een stevig katoen gebruikt
  • Vilt, voor de achterkant
  • Naald
  • Schaartje

Werkwijze:

Teken het patroon over op je stof. Dit kun je als volgt doen. Leg de stof op een lichtbron (bijvoorbeeld tegen een raam of lightpad) en trek het over op de stof. Wij hebben een pilot Frixion gebruikt omdat hiervan de lijnen verdwijnen door het te strijken. Als je wilt kun je nog een leuke tekst in het midden zetten.

 

Doe de borduurring open en leg hem op de stof. Trek de stof goed aan, maar zorg dat je de tekening niet uit verband trekt. Sluit de borduurring.

Knip vervolgens een stuk van ongeveer 60 cm van het borduurgaren en split de draad in drie setjes van twee draden. Trek het (gesplitste) draad vervolgens zo’n 5 centimeter door het oog van de naald. Dit losse stukje houd je tijdens het borduren tegelijk vast met je naald. Maak een knoop aan de onderkant van het draad, zodat het draad niet door de stof heen kan. Zoek een geschikt beginpunt en steek met de naald vanaf de achterkant door de stof en trek door totdat het knoopje de achterkant van het borduurwerk raakt. Voor het rondje, de strik en de takjes hebben wij een stem stitch gebruikt, voor de blaadjes een fishbone stith en voor de besjes een french knot. Je kunt dit opzoeken op YouTube wanneer je niet bekend bent met de steken voor een hele duidelijke uitleg.

Ben je helemaal klaar? Knip de stof dan op ongeveer 2 centimeter af en rijg met het rijggaren helemaal rondom de stof. Wanneer je helemaal rond bent trek je de uiteinden aan en je leg je een knoop. Wij hebben nog een lapje vilt op de achterkant gelegd zodat je de achterkant van het werkje niet ziet. Dit lapje heeft dezelfde afmeting als de binnenkant van de ring.

Klaar is je geborduurde kerstkrans! Zoek een mooi plekje en laat de kerst maar komen.


Kom op de wachtlijst Als je hier je emailadres achterlaat zullen wij je informeren zodra het product weer op voorraad is.
Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, voor de koppeling met social media en voor het creëren van gepersonaliseerde advertenties. Door op Accept te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in ons privacy statement.