Even voorstellen: wij zijn Houtje Touwtje

Wie is Houtje Touwtje?

Even voorstellen: wij zijn Houtje Touwtje. Wat leuk dat je een kijkje neemt op onze website. Je vraagt je misschien af: wie zit er achter deze webshop en wie maakt deze (hopelijk) leuke producten? Daarom stellen wij ons graag even voor in dit blog: Houtje Touwtje is een creatieve webshop van het stel Loes en Rogier. Zij knoopt, hij zaagt. Met ons motto ‘Even niet denken, maar doen’ stimuleren wij jong en oud om te beginnen met een creatieve hobby. Hiervoor hebben wij diverse doe-het-zelf pakketten en workshops ontwikkeld.

Vanaf de start in 2017 is onze onderneming, die begon als een hobby in de avonduren naast onze full-time banen, uitgegroeid tot een bedrijf met een eigen webshop, atelier en workshopruimte waar we dagelijks te vinden zijn. Voorheen deden we alles vanuit huis in het centrum van Zwolle, maar sinds de zomer van 2020 huren we een mooie werkruimte bij Co (voorheen de Creatieve Coöperatie). Vanuit hier maken wij al onze producten (Loes in het atelier en Rogier in de houtwerkplaats), versturen we alle bestellingen en beheren we de webshop. Deze combinatie van creatieve werkruimte, houtwerkplaats en kantoor is voor ons ideaal en we genieten iedere dag van alle andere creatieve ondernemers om ons heen.

In ons atelier aan de Esdoornstraat 3 in Zwolle verzorgt Loes ook met regelmatig creatieve workshops, van borduren tot een workshop punch needleen van kaarsen maken tot tuften met een tuftpistool. Op deze pagina vind je een overzicht van alle geplande workshops.

De afgelopen jaren hebben wij ons assortiment flink uitgebreid. Waar Loes begon met handgemaakte macramé plantenhangers en borduurwerkjes, verkopen wij nu complete doe-het-zelf pakketten en een hele serie borduurpakketten om lekker te ontspannen. Ook voor punch needlen hebben we diverse originele doe-het-zelf pakketten gecreëerd.

Rogier heeft zijn verstekzaag op het balkon verruild voor een machinale houtwerkplaats waar hij meer en andere producten kan maken. Voorheen maakte hij vooral houten stekhouders voor planten stekjes of (droog)bloemen, tegenwoordig maakt hij ook voederhuisjes en natuurlijk de geliefde mini picknicktafel voor eekhoorns.

Als je op zoek bent naar een creatieve activiteit voor kinderen ben je bij ons ook aan het juiste adres. Loes verzorgt met liefde gezellige kinderfeestjes en voor als je lekker thuis aan de slag wil hebben wij complete timmerpakketten, figuurzaagsets en andere leuke doe-het-zelf pakketten voor jong en oud.

Woon je in Zwolle en wil je je bestelling kosteloos afhalen? Dat kan! Kies bij het bestellen eenvoudig voor ‘Afhalen in Zwolle’ en wij laten je weten wanneer je je bestelling kunt ophalen. Het pand waarin wij ons atelier hebben is op werkdagen geopend van 08:30 – 17:00. Heb je een vraag over een workshop of over één van onze producten? Mail of ons dan ook gerust.

Creatieve groeten,

Loes en Rogier

Wij zijn Houtje Touwtje

Kom op de wachtlijst Als je hier je emailadres achterlaat zullen wij je informeren zodra het product weer op voorraad is.
Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, voor de koppeling met social media en voor het creëren van gepersonaliseerde advertenties. Door op Accept te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in ons privacy statement.