Een creatief personeelsuitje organiseren

Een creatief personeelsuitje organiseren

Bij de meeste bedrijven en organisaties is het eenmaal per jaar zover: het personeelsuitje, afdelingsuitje of bedrijfsuitje. Zo’n uitje is een uitstekende teambuilding activiteit. Tijdens een bedrijfsuitje zien de medewerkers elkaar in een andere sfeer, omgeving en situatie. Zo kunnen collega’s elkaar ook op een andere manier beter leren kennen. Dit zorgt voor een fijne sfeer binnen een team wat weer een positief effect heeft op de werkvloer.

Het organiseren van een personeelsuitje is dus erg belangrijk, maar het is wel zaak dat het uitje ook een leuk uitje is. Er zijn natuurlijk een tal van standaard uitjes, maar het liefst wil je je werknemers met iets unieks verrassen. Wil je gaan voor iets nieuws dat zeker in de smaak zal vallen bij de werknemers? Dan is het een goed idee om een creatief uitje te organiseren.

Een leuk idee is een creatieve workshop. Door creatief bezig te zijn wakker je de creativiteit van de werknemers aan en dit heeft ook weer een positief effect op de creativiteit op de werkvloer. Tijdens een creatieve activiteit leer en maak je samen met je collega’s iets nieuws en wellicht ontdekken jullie samen wel een nieuwe passie.

Er zijn veel verschillende creatieve workshops waarbij je onder professionele begeleiding de mooiste creaties gaat maken. Lijkt een creatieve workshop je leuk om te organiseren als afdelingsuitje, personeelsuitje of bedrijfsuitje, maar kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Lees dan snel verder, want in deze blog zetten wij een aantal leuke tips en ideeën voor creatieve workshops uiteen.

Creatieve workshop in het atelier in Zwolle

Op loopafstand van het centrum van de stad Zwolle vind je het gezellige atelier van Houtje Touwtje. Hier kun je samen met je collega’s onder professionele begeleiding een creatieve workshop volgen. Tijdens de workshop krijg je niet alleen het materiaal voor de workshop, maar ook een lekker hapje en een drankje. Hierdoor is een creatieve workshop bij Houtje Touwtje een erg leuke activiteit waar je samen met je collega’s gegarandeerd plezier aan beleeft. Je vraagt je misschien af wat voor workshop het dan is dat je als personeelsuitje gaat doen bij Houtje Touwtje. Nou, de keuze voor de soort workshop is helemaal aan jou.

Een creatief bedrijfsuitje organiseren

Borduren: een erg leuke workshop

Er zijn veel verschillende workshops die bij Houtje Touwtje gevolg kunnen worden en een hiervan is borduren. Vroeger was borduren misschien een activiteit voor oudere mensen, maar tegenwoordig is borduren weer helemaal hip. Borduren is dus niet alleen maar iets voor een familie uitje met je hoogbejaarde oma, maar ook leuk voor vriendinnen, vrienden of dus als personeelsuitje. Wij bieden twee soorten borduurworkshops aan. Er is keuze uit een workshop waarbij je gaat borduren op een zelf meegebracht kledingstuk of op een naturel stuk borduur katoen (dat hoef je niet mee te nemen). Ook is er een workshop waarbij je gaat borduren op een wanddoek die je aan de muur kunt hangen. Dit zijn allebei erg originele workshops waarbij je de creativiteit helemaal de vrije loop kunt laten. Je kan namelijk helemaal zelf bepalen wat voor figuur jij wilt borduren.

Wil je een uitje organiseren waarbij er samen met de collega’s geborduurd gaat worden, maar ben je bang dat veel van de mensen nog niet kunnen borduren? Dat is geen probleem, want tijdens de workshop borduren worden aan de deelnemers alle basisprincipes van het borduren uitgelegd. Daarnaast zullen er misschien wel al wat collega’s zijn tijdens dit bedrijfsuitje die wel al kunnen borduren en deze mensen kunnen de beginnelingen dan waar nodig wat helpen. Zo leren de collega’s ook nog eens nog beter samenwerken, wat borduren als creatieve workshop dus echt een perfect groepsuitje maakt. Daarnaast is borduren echt een activiteit waarbij er geduld nodig is dus dit zal ook gelijk een goede uitdaging vormen voor sommige collega’s.

Punch needle, een van de leukste workshops

Bij punch needle gaat er misschien niet gelijk een lampje bij je branden, maar punch needle is ook een erg leuke creatieve workshop die perfect geschikt is voor een personeelsuitje. Punch needle klinkt misschien als een heel spannende workshop, maar dit valt best mee. Het is vooral erg leuk om samen met je collega’s te doen. De techniek lijkt op borduren, maar voor punch needle heb je iets minder geduld nodig. Een erg geschikte workshop dus als bedrijfsuitje wanneer de collega’s niet zo veel geduld hebben, maar wel creatief bezig willen zijn. In dit blog leggen we precies uit wat punch needlen is.

Er is keuze uit een workshop punch needle waarbij je een kunstwerk gaat maken op een wanddoek, of een workshop waarbij je een kunstwerk maakt in een borduurring. Het resultaat is leuk om op te hangen in huis of cadeau te doen.

Macramé, een goed idee!

Een ander leuk idee voor een personeelsuitje is macrameeën. Kies je voor een macramé personeelsuitje, dan weet je zeker dat dit uitje niet alleen de vrouwen, maar ook de mannen aanspreekt. Macrameeën draait namelijk om knopen. Tijdens deze creatieve workshop macramé leer je alle basisknopen van het macrameeën, waardoor ook de onervaren mensen gemakkelijk kunnen deelnemen.

Er zijn drie soorten creaties die je kunt maken tijdens een macramé workshop: een macramé krans met droogbloemen, een plantenhanger of een wandhanger. Je kunt zelf kiezen wat je wil creëren en het leuke van macrameeën is dat geen enkel resultaat hetzelfde is. Of je nu van creatief bezig zijn houdt of niet, macramé is altijd een goed idee.

Een creatief bedrijfsuitje organiseren

Een creatief personeelsuitje op locatie

Is het niet mogelijk om voor het personeelsuitje naar het atelier van Houtje Touwtje bij Co Zwolle te komen? Dan komt Houtje Touwtje naar jou. Alle creatieve workshops die wij aanbieden kunnen ook op een externe locatie plaatsvinden. Zorg jij voor een ruimte? Dan zorgen wij voor het benodigde materiaal, zodat de werknemers kunnen borduren, macrameeën of punch needlen. Zo kunnen jullie gezellig een creatieve middag of avond hebben op de locatie die bij jullie past.

Een creatieve workshop boeken

Ben je geïnteresseerd in het boeken van een creatieve workshop voor jouw bedrijf? Bekijk dan deze pagina voor meer informatie of neem contact op met Loes via workshop@houtje-touwtje.com.

Kom op de wachtlijst Als je hier je emailadres achterlaat zullen wij je informeren zodra het product weer op voorraad is.