Borduursteken uitgelegd

Borduursteken uitgelegd

Beginnen met borduren kan soms lastig zijn. De eerste steken zijn vaak vrij eenvoudig, maar wil je bijzondere steken maken dan is het handig om hiervan een uitleg te krijgen. Al onze doe-het-zelf borduurpakketten bevatten een uitleg op papier met foto’s. Soms is het echter makkelijker om een uitleg te krijgen aan de hand van een video. Daarom hebben wij de meest voorkomende en de bekendste borduursteken gefilmd en op ons YouTube kanaal gezet. 

Zo kun je tijdens het borduren gebruikmaken van deze video’s als je een uitleg wil over de betreffende steek of steken. Iedere video bevat de uitleg voor één borduursteek.

Borduurvideo’s als geheugensteuntje na een workshop

Ook zijn de video’s reuze handig als je een workshop borduren bij ons hebt gevolgd en even bent vergeten hoe je de borduursteken die je geleerd hebt ook alweer moest maken. Als de video’s te snel gaan kun je de video’s tussendoor pauzeren of op YouTube de video’s met een lagere snelheid afspelen.

#1: Zo maak je een back stitch

In deze video zie je hoe je de back stitch maakt. In het Nederlands heet deze steek de stiksteek.

#2: Zo maak je een stem stitch

In deze video laten wij zien hoe je de stem stitch maakt. In het Nederlands heet deze steek de steelsteek, omdat deze vaak voor stelen van planten en bloemen gebruikt wordt.

#3: Zo maak je een chain stitch

Als je deze video gekeken hebt weet je precies hoe je de chain stitch maakt. In het Nederlands heet deze borduursteek de kettingsteek.

#4: Zo maak je een French knot

Deze schattige borduursteek heet de French Knot, in het Nederlands ook wel het Franse knoopje genoemd.

#5: Zo maak je een fishbone stitch

De fishbone stitch wordt in het Nederlands de bladsteek genoemd, omdat je hiermee gemakkelijk en snel de oppervlakte van een blad of blaadje kunt opvullen.

#6: Zo maak je een satin stitch

Met deze video leer je hoe je een satin stitch maakt. In het Nederlands heet deze steek de satijnsteek of platsteek. Vaak wordt deze steek gebruikt om vakken te vullen. De steken worden hierbij altijd parallel aan elkaar gemaakt en zeer dicht naast elkaar geplaatst, zodat de stof ertussen niet meer zichtbaar is.

#7: Zo maak je een Lazy Daisy

In deze video laten wij zien hoe je een Lazy Daisy stitch maakt. In het Nederlands heet deze steek de losse kettingsteek.

#8: Zo maak je een Woven Rose

De laatste borduursteek die wij in deze videoserie en in dit blog uitleggen is de Woven Rose, oftewel een geweven roos. Deze knoop wordt ook wel de Woven Wheel stitch genoemd.

We hopen dat deze video’s je geholpen hebben bij je borduurproject. Mocht je na het zien van deze video’s geïnspireerd zijn geraakt, kijk dan gerust bij ons mooie assortiment borduurpakketten en benodigdheden. Liever een keer leren borduren onder begeleiding? Kom naar één van onze geplande workshops of neem contact op voor een workshop op maat voor een creatief vrijgezellenfeestje, personeelsfeestje of andere gelegenheid.

Veel plezier met borduren en met je (nieuwe) creatieve hobby!

Kom op de wachtlijst Als je hier je emailadres achterlaat zullen wij je informeren zodra het product weer op voorraad is.
Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, voor de koppeling met social media en voor het creëren van gepersonaliseerde advertenties. Door op Accept te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in ons privacy statement.